Kampung Semarah Padi full movie

Download This Video as Mp3

Posted on 29th Aug @ 19:07 125,503 0 Download
directed by Melissa Saila...Produce by Kus Semangat Aktor Sdn Bhd

Sinopsis :
Di kampung yang seluruh penduduknya hidup dalam keadaan marah semarah marahnya akibat terkena sumpahan seorang gadis bernama Musalmah.

Musalmah telah dijatuhkan hukuman mati akibat termakan buah cempedak milik penghulu Siak.Sebelum mati Musalmah telah membuat sumpahan bahawa penghulu Siak serta seluruh penduduk kampung akan menjadi marah selama tujuh keturunan

Sejak itu hiduplah penduduk Kampung Se'marah' Padi dalam kemarahan,dari segi tutur kata mereka,perilaku mereka dalam keadaan marah semata mata.Itulah cara hidup penduduk Kampung Semarah Padi.

Selepas terkena sumpahan, penduduk kampung Se'marah' Padi masih lagi hidup dalam keadaan marah.Pada suatu hari penduduk kampung telah menyelamatkan Kasim yang terdampar di tepi sungai.Kasim yang berasal dari kampung lain telah dibawa ke rumah penghulu Siak.

Sejak itu Kasim dirawat oleh Penghulu Siak,isterinya Tanjung dan anaknya Meriam.Setelah sembuh Kasim menjadi hairan dengan penduduk kampung Se'marah' Padi,walaupun hati dan perbuatan mereka baik tetapi percakapan mereka sentiasa kasar dan dalam keadaan marah.

Oleh kerana terhutang budi kerana telah diselamatkan, Kasim berniat untuk berbakti kepada penduduk kampung Semarah Padi dan mengajar mereka untuk bertutur secara normal dan mengawal kemarahan mereka. Kasim membuka kelas mengawal kemarahan(anger management)bagi penduduk kampung.Tapi jasa baik Kassim dicemburui oleh Sudin dan kemudian diusir dari Kg itu..Sebelum diusir,sesuatu terjadi sekali lagi di kampung itu

Related Videos »

Zahiril Adzim, Shera Aiyob dan Fara Fauzana dalam telemovie Haruskah Ada Rindu 344,166

Zahiril Adzim, Shera Aiyob dan Fara Fauzana dalam telemovie Haruskah Ada Rindu

Pelamin Di Pusara 168,422

Pelamin Di Pusara

Janji Jujur Sepi 2012 376,370

Janji Jujur Sepi 2012

Sorok Bau Budu 327,707

Sorok Bau Budu

Cinta Getir Full 60,195

Cinta Getir Full

Buat Tatapan yg Tercinta Full Movie HD 120,900

Buat Tatapan yg Tercinta Full Movie HD